Seda suurepärast ja lihtsat läätsesuppi olen ma viimasel ajal kordi ja kordi valmistanud. Alati, kui tekib ühe kosutava supi isu, siis läheb jälle pajatäis seda hüva leent tulele. See supp on oma lihtsuses lihtsalt nii erakordselt maitsev, et iga kord sööme samal päeval poti tühjaks, kuigi koguseliselt piisab supist kuuele inimesele. Jällegi keevad köögiviljad siin mõnusaks puljongiks ja punased läätsed teevad supi rammusaks ja kergelt kreemjaks. Mulle meeldib läätsed pigem pudruks keeta, sest kergelt naksuvad läätsed pole üldse minu maitse. Tegelikult meenutab see läätsesupp mulle vist kõige rohkem hernesuppi, aga valmib see tunduvalt kiiremini.
Esimest korda tegin ma täpselt sellist supikest meie metsatares. Mul oli hirmus läätsesupi isu ja nii saigi suur potitäies soojendavat leent keedetud. Sellise näruse ilmaga on see kuidagi eriti omal kohal. Kõrvale sobib haugata käär head leiba või mõnda saialist. Mõnusat supitamist ja andke teada, kuidas see teil õnnestus!
Aeg: 35 - 40 minutit
Kogus: kuuele
- 2400 ml keeva vett
- 2 - 3 sl õli
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 1 suur porgand
- 300 g kuivatatud punaseid läätsi
- 2 kuhjaga tl kuivatatud tilli
- 2 kuhjaga tl kuivatatud peterselli
- 2 suurt kartulit
- 2 ½ - 3 tl soola
- (värsket tilli või peterselli)
Aja vesi kiirkeedukannus keema. Nüüd aja paksema põhjaga pott kuumaks. Lisa õli ja hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja porgandikuubikud. Prae paar minutit. Lisa läätsed ja kuivatatud ürdid. Prae pool minutit. Vala peale keev vesi, kata pott kaanega ja keeda suppi 10 minutit. Lisa kartulikuubikud ja sool. Keeda 20 minutit, kuni porgandid on pehmed ja läätsed juba pudrused. Maitse, lisa vajadusel soola ja värskeid ürte.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar