Nii nagu saab india pähklitest valmistada koort, saab neist teha ka imelist majoneesi. Tulemuseks on paks ja rammus kaste, millega saab teha võrratuid majoneesisalateid. Miks mitte ka hõrke külmi dipikastmeid? Või määrida seda eineleivale? Taas üks hästi universaalne ja lihtsalt valmiv retsept. Nii hea ja lihtne kodune variant!
Kogus: 500 ml majoneesi
Aeg: 3-minutit (pähklite leotamise puhul rohkem)
200 g india pähkleid
240 ml külma vett
60 ml (oliivi)õli (kui kasutad oliiviõli, soovitan rafineeritud varianti)
1 ½ sl õunaäädikat
1 ½ tl soola
1 tl mahedat sinepit
Kui sul ei ole võimas kannmikser, leota pähkleid või seemneid 2 - 3 tundi või üleöö või keeda neid 15-minutit. Kurna ja aseta kannmikserisse. Võimsa kannmikseri puhul vala pähklid otse pakist kannmikserisse. Lisa kõik ülejänud koostisained ja püreesta paar minutit, kuni tekib ühtlane kreemjas majonees.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar