Vahel tahaks taimseid kotlette hoopis vorstikujul süüa ja kes seda keelata saab? Tuleb lihtsalt maitsev kotletitainas valmis teha, vorstikesed vormida ja pannil krõbedaks praadida. Kõrvale tahtsin ilmtingimata keedukartuleid ja vanu-häid stoovitud porgandeid ja herneid. Kokku sai üks hästi mõnus retrohõnguline õhtusöök. Väike tähelepanek - ükskord proovisin neid vorste ka ahjus küpsetada ning välja tulid oaküpsised. Seetõttu soovitan ikkagi praadimist. Jääb palju parem ja mahlasem.
Kogus: 4 – 6 inimesele
Aeg: 30 – 40 minutit
Stoovitud porgandid ja herned
2 sl õli
1 sibul
170 g porgandikuubikuid (1 – 2 porgandit)
400 g külmutatud või värskeid herneid
1 tl soola
½ tl purustatud musta pipart
750 ml keeva vett
2 kuhjaga sl nisujahu + 6 sl külma vett
3 sl taimset koort
Oa-tomativorstid
400 g purk punaseid ube
400 g purk kikerherneid
3 kuhjaga sl hakitud päikesekuivatatud tomateid (õlis)
1 väike sibul
2 tl kuivatatud basiilikut
1 suur küüslauguküüs
3 sl täistera nisujahu või kaerajahu
1 tl soola
½ tl purustatud musta pipart
+ serveerimiseks keedukartuleid
Kui soovid serveerida ka keedukartuleid, soovitan kartulid kohe keema panna.
Siis tasub valmistada stoovitud porgandid ja herned, sest samal ajal, kuni porgand keeb, saad juba vorste vormida. Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa hakitud sibul ja näpuotsaga soola. Prae paar minutit. Lisa porgandikuubikud. Prae veel paar minutit. Lisa herned, sool, pipar ja keev vesi. Keeda keskmisel kuumusel, kuni porgand on pehme (samal ajal saad vorste teha). Sega jahu natukese veega läbi ning lisa kiirelt segades porganditele ja hernestele. Keeda mõni minut. Lõpus lisa taimne koor. Lase veel minutike keeda ja eemalda pott tulelt. Kaste pakseneb seistes.
Oa-tomativorstide jaoks kurna ja loputa punased oad ning vala need kaussi. Tee kätega rohkem pudiks (ei pea püreeks tegema). Kurna ja loputa kikerherned ning tee need samuti rohkem pudiks. Lisa kikerhernepudi oapudile. Seejärel lisa hakitud päikesekuivatatud tomatid, väga peeneks hakitud sibul, kuivatatud basiilik, peeneks hakitud küüslauguküüs, jahu, sool ja pipar. Sega kõik korralikult läbi. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Vormi kätega vorstikesed ja prae neid jao kaupa, kuni need on krõbedad. Serveeri koos stoovitud porgandite ja herneste ning kartulipudruga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar