Kui tihti sina punast kapsast ostad ja mida sellega valmistad? Mäletan, et mina kokkasin sellega kunagi aastaid tagasi ühepajatoitu. Mis sa arvad, mis värvi kogu toit oli? Ilus lilla ja mina olin ainus, kes seda mõnuga sõi. Selles võib kindel olla, et soojas toidus värvib punane kapsas kõik ilusasti enda värvi. Aga näiteks toore salati sees on see lihtsalt nii kaunis, et silm kohe puhkab peal. Lisaks on punases kapsas kõvasti C- ja A-vitamiini. See salat on hästi vürtsikas, krõmps ja sobib ideaalselt burgeri või vrapi vahele.
Kogus: 4 – 6 inimesele
Aeg: 10-minutit
500 g punast kapsast
¾ tl soola
veerand keskmist sibulat
pool rohelist tšillikauna koos seemnetega
1 vars varssellerit
1 sl hakitud rohelist peterselli
3 sl tomatipastat
1 sl õli
Lõika punane kapsas peenikesteks ribadeks ja sega soolaga läbi. Nüüd masseeri ja pigista kapsaribasid kätega. Nii saab kapsas natuke pehmem ja mahlasem ja seda on palju meeldivam süüa. Lisa viilutatud sibul, hakitud roheline tšillikaun koos seemnetega (või ilma, kui sa ei soovi nii vürtsikat), hakitud varsseller, roheline petersell, tomatipasta ja õli. Sega kõik hoolikalt läbi. Serveeri burgeri või vrapi vahel või mõne sooja toidu kõrval.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar