20. juuni 2024

Juustune lasanjevorm läätse bolognesega

Juustune lasanjevorm läätse bolognesega

See superjuustune lasanjevorm on pungil köögiviljadest ja headest maitsetest. Meie suur seltskond vitsutas seda kohe mõnuga. Kõrvale serveerisin kausitäie värsket salatit. Ütlen kohe ära, et retsept ongi mõeldud suurele seltskonnale (või saad seda mitu päeva mugida) ning võtab ka rohkem aega. Arvesta kahe tunniga. Aga kui on soov teha oma perele või külalistele midagi tõeliselt üllatavat ning toitvat ja maitsvat, siis proovi kindlasti seda retsepti. 

Nägin juba mõnda aega tagasi, et poes on müügil ülilahedad mini lasanjeplaadid. Olen nendega nüüd mitmeid roogi valmistanud. Siin roas on need keedetud ja segatud tomatise läätse Bolognesega ning pandud ahjuvormi vaheldumisi imelise isetehtud juustukastmega. Viimane on vist üks minu läbi aegade lemmikuid taimseid kastmeid. Selle valmistamiseks on vaja pärmihelbeid, mida mina ostsin viimati Selverist. Minu teada on need müügil ka Prismas. Kui tead veel kohti, kus neid müüakse, anna aga julgelt kommentaarides teada! Bolognesesse lisasin lõpus veel maitse tugevdamiseks natuke kontsentreeritud tomatipastat, aga võid selle ka ära jätta. Aga mis ma siin ikka lobisen, asume retsepti juurde!

Juustune lasanjevorm läätse bolognesega
Juustune lasanjevorm läätse bolognesega
Läätse bolognese


Aeg: 2 tundi
Kogus: 8 - 10 inimesele

Läätse Bolognese: 

  • 3 sl õli
  • 1 sibul, hakitud
  • 2 keskmist porgandit, kuubikuteks lõigatud
  • 1 varsselleri vars, kuubikuteks lõigatud
  • 200 g punaseid läätsi
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • pool tl kuivatatud rosmariini
  • 2 x 400 g purk purustatud tomateid
  • 360 ml vett
  • 2 ja pool tl soola
  • 3 kuhjaga sl suhkrut
  • (1 kuhjaga sl kontsentreeritud tomatipastat)

+ 500 g pastat (kasutasin Tartu Mill "Mini lasagne" pastat)


Juustune lasanjevorm läätse bolognesega
Juustune lasanjevorm läätse bolognesega

Valmistamine:

Aja vokkpann või paksema põhjaga pott kuumaks. Lisa õli ja hakitud sibulad. Prae minut. Lisa porgandi- ja varssellerikuubikud. Prae minut. Lisa läätsed ja sega. Lisa kuivatatud ürdid ja sega. Lisa purustatud tomatid ja vesi. Sega, kata pott kaanega ja lase sel keskmisel kuumusel 40-minutit podiseda. Samal ajal saad valmis keeta pasta (soolases vees kuni al dente) ja valmistada juustukastme. Nüüd lisa kastmele sool, suhkur ja soovi korral kontsentreeritud tomatipasta. Sega ja lase paar minutit podiseda. 

Pane ahi 200-kraadi juurde kuumenema. Kurna pasta ja sega läätsekastmega läbi. Õlita suur ja sügav ahjuvorm ning vala pool pastast vormi. Silu ühtlaseks. Vala peal pool juustukastmest ja silu ühtlaseks. Nüüd silu peale viimane ports pastast, silu ja viimane ports juustukastet ning silu veel. Soovi korral purusta peale värsket pipart. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 40-minutit. Eemalda foolium ja küpseta ülemise grillfunktsiooniga 10-minutit või kuni vorm on pealt kuldpruun. Serveeri kohe näiteks värske salatiga.

Juustune lasanjevorm läätse bolognesega

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar